Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Srpske planine spremne za letnje avanture

Ako su vam dosadile visoke temperature i sparno vreme, uvek možete da pobegnete na neku planinu na kojoj je mnogo prijatnije. Najpopularnije zimske destinacije u Srbiji spremno iščekuju sve zainteresovane za čari planinskih predela. Turistički potencijal planinskog

Ako su vam dosadile visoke temperature i sparno vreme, uvek možete da pobegnete na neku planinu na kojoj je mnogo prijatnije. Najpopularnije zimske destinacije u Srbiji spremno iščekuju sve zainteresovane za čari planinskih predela. Turistički potencijal planinskog turizma u Srbiji iz godine u godinu dolazi sve više do izražaja. Kopaonik, Zlatibor i Tara pružaju mogućnost uživanja u velikom broju rekreativno-avanturističkih aktivnosti koje su prilagođene gostima koji žele da se opuste i uživaju na svežem planinskom vazduhu, ali ujedno i da napune baterije, povrate energiju, udahnu planinsku svežinu i podignu adrenalin. Potpuni odmor nam je svima potreban s vremena na vreme, ali aktivni odmor, za one koji ga nisu još iskusili, može biti nezaboravno iskustvo i uživanje u netaknutoj prirodi.

 

UZBUDLJIVA OFF-ROAD VOŽNJA
Off-road ture po našim najlepšim planinskim predelima su jedinstvena prilika za sve prave zaljubljenike u prirodu i vožnju u ekstremnim uslovima. Pored standardnih tura po već isprobanim rutama Kopaonika, Zlatibora i Tare, posetioci mogu da naprave svoju poludnevnu ili celodnevnu rutu i možda dobiju priliku da vide životinjski i biljni svet koji se inače ne može primetiti na regularnim turama.

 

PEŠAČKE TURE

Pešačenje kroz prirodne predele koje podrazumeva i nošenje neophodne opreme i svega potrebnog veoma je popularna  rekreativna aktivnost. Pešačke ture ne zahtevaju posebnu opremu niti posebnu pripremu. Turistima pružaju uživanje u prirodi, emocionalno opuštanje, a odlične su i za sticanje kondicije. Pešačke ture se mogu kombinovati sa drugim aktivnostima – istraživanjem pećina, kanjona, slobodnim penjanjem i dr.

 

PARAGLAJDINGOM DO ADRENALINSKE INJEKCIJE

Još jedna vrsta aktivnosti koju možete iskusiti samo uz asistenciju stručnjaka jeste paraglajding. Slobodan let nudi jedinstven osećaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bezbednost, kao i adrenalinska injekcija su garantovani. Najvažniji preduslovi da se nauči bezbedno letenje su: lični stav, kompetentna obuka i bezbedna oprema.

 

STRELIČARSTVO – ROBIN HUD NA JEDAN DAN

Većina nas je, gledajući ili čitajući o Robinu Hudu, u jednom trenutku u životu poželela da pogodi metu u centar koristeći luk i strelu. Ništa čudno, s obzirom na to da je to jedna od najprimitivnijih i prirodnih aktivnosti za čoveka. Uostalom, mnoge civilizacije bi odavno nestale da streličarstvo radi lova ili borbe nije postojalo vekovima unazad. Na kursu za potpune početnike, individualnom ili grupnom, možete naučiti sve tajne ovog prelepog sporta i ubrzo postati ekspert bar u svojoj bližoj okolini. Deca, odrasli, osobe sa invaliditetom i svi zainteresovani za ovu prelepu i zabavnu aktivnost obavezno bi trebalo da se okušaju i ko zna, možda jednog dana nekome to postane hobi ili čak i nešto više. Olimpijada je na svake četiri godine, tako da ima vremena i za početnike.

 

 

 

 

PLANINSKI BICIKLIZAM

 

Vožnja biciklom se možda čini veoma napornom kada pomislimo na vožnju po planini. Uostalom, ko još uživa u vožnji uzbrdo? Planinski biciklizam vam omogućava da uz nezaboravnu avanturu doživite predivne prirodne lepote
okruženja kroz koje se vozite. Najmoderniji planinski modeli bicikala, najviših performansi, u kombinaciji sa isprobanim stazama sa prijatnim nagibima ne predstavljaju problem ni za neutrenirane osobe.

 

Ovo su samo neke od brojnih letnjih aktivnosti u kojima možete uživati na našim najlepšim planinskim destinacijama. Nama su najviše pažnje privukle navedene, ali smo sigurni da ćete se pronaći i u drugim aktivnostima o kojima ćemo možda pisati neki drugi put. Kako vreme prolazi, planine sve više počinju da pariraju tradicionalnim letnjim destinacijama i uskoro će, bar po našem mišljenju, biti dostojan „protivnik”.