Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Krenite bezbrižno na put

Na svakom putovanju moguće je da se dogode situacije koje će vam poremetiti planove. Neke od njih nemoguće je predvideti, ali moguće zdravstvene probleme na putu u inostranstvu možete preduprediti kupovinom polise međunarodnog putnog osiguranja.

Ukoliko vam na putu, u inostranstvu, zatreba hitna medicinska pomoć, neophodno je odmah kontaktirati dežurni centar koji će vas uputiti na najbližu medicinsku ustanovu. Problem se javlja što cena poziva iz roaming-a ponekad zna biti veća od troška same intervencije koja vam je neophodna tokom boravka u inostranstvu. Kako bi svojim klijentima obezbedili što povoljniju uslugu, Generali Osiguranje Srbija predstavilo je novinu na domaćem tržištu osiguranja - besplatan poziv i chat iz inostranstva u slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći.

Klijenti koji kupe putno osiguranje, od 1. juna mogu besplatno kontaktirati dežurni asistentski centar putem mobilne aplikacije Generali Srbija dostupne u App i Google Play prodavnici. Na raspolaganju su dve opcije: čet i poziv. Za besplatnu komunikaciju sa asistenskom kućom potrebna je samo WiFi mreža.

Putem Generali aplikacije na brz i jednostavan način možete ujedno i kupiti polisu međunarodnog putnog osiguranja, kao i polisu osiguranja doma, a na jednan klik dostupni su vam i saveti o dobijanju medicinske pomoći u Srbiji i tokom boravka u inostranstvu. Tu su i informacije o tome šta treba uraditi i kako postupiti u slučaju nastanka štete, kao i o neophodnoj dokumentaciji za prijavu štete po osnovu autoodgovornosti i kasko osiguranja, dobrovoljnog zdravstveng osiguranja, kao osiguranja od posledica nesrećnog slučaja.

„Besplatno pozivanje i čet tokom boravka u inostranstvu u mnogome će pomoći našim klijentima kada se nađu u nemiloj situaciji dok su van zemlje”, istakao je Vladimir Milosavljević, direktor Direkcije za stanovništvo i najavio dalji razvoj ove funkcionalnosti i za ostale vrste osiguranja.