Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Visilice idealne za prostore rustičnog šarma

Ukoliko tražite najlakši način da unapredite prostor, stil enterijera vrlo efektno možete promeniti novom rasvetom. Dizajn rasvetnih uređaja neophodno je uskladiti sa funkcijom prostora, a važan je kako njen umetnički oblik, tako i tehnički parametri.

FOTO: Fabbian Facebook


Za prostore koji odišu rustičnim šarmom idealna je nova kolekcija visilica, koju su za italijansku kompaniju Fabbian dizajnirali Đo Mineli i Marko Fosati. Inspirisana putovanjem između Istoka i Zapada, „Saya“ u sebi prepliće estetiku dalekih kultura sa drevnom venecijanskom tehnikom duvanog stakla u kalupu.


Oblik visilica podseća na kapi rose koje klize niz metalni kavez. Sama metalna konstrukcija poprima novu estetsku vrednost i „krade“ glavnu ulogu staklu koje je formirano unutar žičanih granica, stvarajući savršenu ravnotežu svetlosti i dekoracije.


Zbirka sadrži viseće lampe u tri različita oblika. Stakleni difuzori dostupni su u providnim i sjajnim verzijama beličaste nijanse. Metalna potpora staklu može imati bronzanu, zlatnu i hromiranu završnu obradu. Ove vislice pogodne su za halogene, fluorescentne i LED sijalice.