Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Čarobno skrovište idealno za digitalni detoks

Ako ste osoba kojoj je neophodan digitalni detoks da bi se zaista odmorila, najbolje je da svoje slobodne dane provedete u okruženju koje će vas navesti da zaboravite na notifikacije.

Aspros Potamos ili Bela reka, najstarije je selo u regiji Pefki, u jugoistočnom delu Krita. Ova regija poznata je po netaknutoj prirodi, divljim uvalama, velikim kanjonima, tradicionalnim slikovitim selima. Idealan je spoj mora i planina koje su obrasle endogenim vrstama borova, stablima maslina i citrusnog voća.

U ovom ambijentu ušuškan je i karakterističan pansion Aspros Potamos, kompleks od deset kućica koje su stare 300 godina. Ako su mir i tišina jedini luksuz koji tražite, boravak u ovom kompleksu pružiće vam nezaboravno iskustvo i vratiti vas u neka prošla vremena. Okviri kreveta od kamena, čipkane zavese i baldahini, tradicionalno posuđe i fenjeri, deo su ambijenta u kom ćete gotovo na primitivan način doživeti Krit.

Kućice su međusobno povezane mrežom tradicionalnih kamenih staza, a svaka ima prostranu verandu sa pogledom na fenomenalno prirodno okruženje.

Da bi kompleks bio u potpunosti u harmoniji sa prirodom, koristi samo obnovljive izvore energije. Uz pomoć solarnog sistema osvetljeni su bašta, recepcija i kupatila. Iz istog izvora koristi se i mala lampa za čitanje iznad kreveta. Na ovaj način zagreva se i voda za tuširanje. Osnovno osvetljenje u kućicama daju sveće i petrolejske lampe, a električne utičnice u kućicama ne postoje. U prijemnoj sobi, međutim, gosti mogu da koriste električnu energiju za napajanje uređaja, biblioteku i bežični internet.

Ukoliko se uželite tempa savremenog života, putem uz reku, na samo kilometer od kompleksa nalazi se Makrigialos, prepun taverni, barova, kao i najatraktivnija plaža.

Usporite i počnite da osluškujete povetarac, svoje srce. Ove jedinstvene kuc´e su odlično mesto na kom ćete se posvetiti sebi, uživanju u prirodi, pogledu, u savršenom noćnom nebu i sanjanju.

FOTO: asprospotamos.gr

Pročitajte i : Krenite bezbrižno na put