Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Da li ste spremni za zelene korake?

U subotu 29. septembra u prizemlju Shopping centra Ušće, od 11-15 časova, Savet zelene gradnje Srbije organizuje završni događaj u okviru kampanje #HomeGreenHome, sa porukom da svako može da učini mali pomak kako bi njegov dom bio zeleniji.

Da bi se podstaklo interesovanje o neophodnim saznanjima i vrednostima održivog pristupa biće organizovano sakupljanje inicijativa za 2019. godinu. Reč je o zelenim obećanjima gde građani, na osnovu stečenih saznanja,  treba da izraze “koje zelene korake su spremni da preuzmu u narednoj godini”. Motivisanost i odlučnost da postanu akteri održivosti biće podeljena na Facebook stranici Saveta zelene gradnje Srbije. Sa nizom svojih zelenih proizvoda članovi Saveta će dodeliti nagrade kreativnim obećanjima koja budu imala najveću podršku u vidu lajkova.

Završnu kampanju u okviru Svetske nedelje zelene gradnje, tokom vikenda će pratiti izložba studentskih radova Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu – SPECIJALISTIČKE STUDIJE / Energetska efikasnost i zelena arhitektura.

U cilju podizanja svesti o održivosti i upoznavanju javnosti sa zelenom gradnjom i njenim benefitima Savet zelene gradnje Srbije i ove godine je u sklopu Svetske nedelje zelene gradnje oragnizovao niz događaja.

Institucionalnu podrđku dali su i Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministrastvo zaštite životne sredine prepoznajući aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije, kojima je cilj da se građani upoznaju sa održivim koracima.

Održivost treba da bude briga svih nas!