Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Raspisan tender za izgradnju 378 jeftinih stanova

Država je raspisala tender za izbor izvođača radova koji će graditi 378 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju.

"Pripremljeno je sve da počne gradnja stanova, od izrade projektno-tehničke dokumentacije, pribavljanja zemljišta, do obezbeđivanja novca za gradnju i raspisivanja tendera. Prvih 378 stanova gradiće se u Vranju i Nišu, koji su prvi pripremili sve što je potrebno i to će biti model po kojem će se raditi i u ostalim gradovima", istakla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.  

Ona je precizirala da će se 190 stanova izgraditi u Vranju, a 188 u Nišu i dodala da se početak radova očekuje odmah po sprovođenju javne nabavke za izvođača radova.

Vlada Srbije usvojila je zaključak da se na razdelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbede 1,4 milijarde dinara za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekata izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Početak izgradnja stanova, čija cena po kvadratu trebala da bude 500 evra, prethodno je bio najavljivan za maj i avgust ove godine.