Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Položen kamen temeljac za šoping centar na Zvezdari

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor MPC Properties Ingo Nissen svečano su položili kamen temeljac na mestu izgradnje novog šoping centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve sa preko 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora i ukupne površine od 130.000 m2. Novi šoping centar će svojom izgradnjom unaprediti i obogatiti sadržaj na lokaciji gde postoji izuzetna potreba za modernom šoping destinacijom, u čijoj neposrednoj blizini i na samo nekoliko minuta od budućeg šoping centra je naseljeno preko 350.000 stanovnika. Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties, najvećeg investitora u regionu jugoistočne Evrope i Atterbury Europe, fokusiranog na ulaganja u šoping centre i razvoj retail kapaciteta u Evropi, a koje će u ovaj projekat zajedno uložiti više od 110 miliona evra.

Otvaranje novog šoping centra je planirano na proleće 2020. godine, a zahvaljujući ovoj investiciji, preko 150 najpoznatijih internacionalnih i regionalnih brendova će svojim ponudama oplemeniti ovaj deo Beograda. Pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u retailu sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila, a sve u cilju da se potrošačima pruži maksimalni ugođaj kupovine i opuštanja. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje poznatog internacionalnog arhitektonskog biroa Chapman Taylor iz Dizeldorfa, Nemačka.

„Kompanija MPC Properties je više od 16 godina prisutna na tržištu i postavlja najveće standarde gradnje i razvoja šoping i biznis destinacija. MPC Properties je poznat po izgradnji i upravljanju UŠĆE Shopping Centerom, najvećim i najboljim šoping centrom u regionu i liderom u kategoriji šoping centara. Analizirajući tržište i prateći svetske trendove, procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen retail koncept. Šoping centar karakterisaće i posebno kreiran zakupački mix, sa zvučnim internacionalnim i regionalnim imenima, od modnih i sportskih brendova, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana. Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60% objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije. Moram da izrazim i zahvalnost gradskoj upravi na još jednoj izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola, što će se, nadam se, nastaviti u budućnosti“, izjavio je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.

Kako će izgledati ovaj tržni centar - pogledajte OVDE

"Kao jedan od investitora, u Atterbury Europe smo posebno ponosni zbog početka izgradnje ovog modernog šoping centra koji gradimo zajedno sa kompanijom MPC Properties. Beograd je veoma dinamičan grad sa velikim potencijalom za napredak i naša je privilegija da budemo deo ovog značajnog projekta kojim će se napuštena industrijska lokacija transformisati u mesto za opuštanje i uživanje građana", objašnjava Raoul de Villiers, direktor razvoja Atterbury Europe.

Novi šoping centar je još jedna u nizu investicija kompanije MPC Properties, koja je na tržištu poznata i po tome što u svom vlasništvu ima najveći šoping centar u regionu – UŠĆE Shopping Center, Mercator Centar Beograd, poslovne centre Ušće Tower I i II, Navigator Business Centre I i II. Ova investicija će objediniti ekspertizu i bogata iskustva koja kompanija poseduje, ali i obuhvatiti poslednje svetske trendove u retail industriji.

Novim šoping centrom na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve upravljaće kompanija Confluence Property Management.