Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Završne pripreme za početak gradnje druge faze Sirius kompleksa

Pripreme za izgradnju druge faze poslovnog centra Sirius u bloku 43 u Beogradu, nalaze se u završnoj fazi, a radovi bi mogli da počnu već narednog meseca.

Kancelarijski kompleks na uglu Ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića sastoji se od dva odvojena krila, a prva faza od 26.000 m2 bruto prostora useljena je tokom 2017. godine.

Druga faza odnosi se na izgradnju dodatnih 18.500 m2 bruto prostora, od čega je oko 12.300m2 nadzemno i oko 6.200m2 u podzemoj garaži sa ukupno 206 parking mesta. Novo krilo biće jednostrano uzidano u postojeći objekat.

Sa izgradnjom objekta A2 biće završeno i formiranje mini trga na uglu Ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića, kompletirane interne saobraćajnice i centralni pešački koridor. Zgrada je pozicionirana tako da će pešački pristup biti moguć iz svih pravaca, dok će kolski pristup garažama biti sa zadnje strane kompleksa preko interne saobračajnice.

Investitor objekta je Erste Group Immorent, preko svoje ćerke kompanije Immorent Singidunum, a predračunska vrednost druge faze iznosi oko 1,62 milijarde dinara. Završetak radova na drugoj fazi očekuje se tokom 2020.

 

Izvor: kancelarijainfo.rs