Real Estate Magazin – Magazin o svetu nekretnina

Lagami – modeli koji vas pozivaju na igru

Posebno… Jednostavno i jedinstveno… Vanvremenski i šik… Ovo je najkraći način da se opiše svaki model domaćeg brenda Lagami. Prepoznatljiv stil brenda već četiri godine neguje i gradi Lana Prosenica, profesor književnosti i ljubitelj lepog i estetike u svim oblastima života. Lagami je kreirala iz želje i potrebe za individualnošću u svetu masovne proizvodnje i potrošnje, u kom velike kompanije pokušavaju da nas unformišu i ukalupe.

Lagami je prepoznatljiv po malim kolekcijama velikog stila. Modeli vas pozivaju da se sa njima igrate i od njih stvarate različite kombinacije i namene. „Bluza lako postane haljina ili kardigan; haljina može da se nosi i kao dugački blejzer na pantalone, a pantalone se transformišu iz dnevne u večernju varijantu sa svega par detalja ili načinom vezivanja“, objašnjava nam Lana.

„Modeli su namenjeni devojci, ali i ženi, koja traži taj jedan komad garderobe u koji će se zaljubiti, u kom će se dobro osećati od kancelarije do šetnje i večernjih izlazaka“, ističe naša sagovornica. Tako je i sa kolekcijom proleće-leto 2019. koja je inspirisana boho stilom, Mediteranom, sa elementima versatilne mode 60-ih godina prošlog veka, koja oslobađa modu uštogljenosti i podstiče individualnost, jednostavnim krojevima, jakim bojama, od maksi do mini haljina. Prema Laninim rečima, prolećna kolekcija brenda Lagami je otelotvorenje „slobodne, senzualne i ostvarene žene“.

Velika pažnja usmerena je na izbor materijala, udobnost modela i svedene linije, naklonjene ženskom telu. Kolekcija je skrojena od isključivo prirodnih materijala kao što su pamuk, svila i viskoza, dok se boje koje preovladavaju kreću od obaveznih prirodnih tonova bele, krem, puder, preko koralno crvene, mint zelene do sunčane tirkizne i nezaobilazne crne.

Ove jedinstvene modele osobitog karaktera možete pronaći u Novom Sadu, gde se inače smišljaju i izrađuju u vlastitoj proizvodnji, kao i u Beogradu u Uzun Mirkovoj 7 i na sajtu www.lagami.com